Mee op reis & Contact?

MEE OP REIS?

Wilt u meer te weten komen over Loge Ziggurat? Spreekt ons reizen u aan en wilt u dat we contact met u opnemen?

Klik dan onderaan deze pagina op “Mee op reis” en vul het web-formulier in, dan laten wij zo spoedig mogelijk iets van ons horen. Het formulier biedt u ook de mogelijkheid een bericht aan ons mee te zenden.

Telefonisch contact is ook mogelijk, via: 06 – 41 83 97 80

Graag beschrijven wij hier voor u welke (mogelijke) stappen volgen op uw “virtuele aankloppen aan onze tempelpoort”…

Zoals het vaak met reisbeschrijvingen gaat: iemand spreken die u meer kan vertellen en die in kan gaan op uw vragen, kan u helpen bij het maken van een goede afweging. Nadat u het webformulier heeft ingevuld, ontvangt u een bevestiging van onze webmaster. We streven ernaar binnen een week telefonisch contact met u op te nemen om een afspraak te maken voor een oriënterend gesprek met twee leden van onze Loge.

Mocht u na dit oriënterende gesprek verder willen met de Vrijmetselarij dan vindt een vervolgafspraak plaats met twee andere leden van onze Loge. Dit wordt het zogenaamde ‘borgengesprek’ genoemd. De twee borgen brengen verslag uit aan de overige leden van de Loge. Zij geven een advies over het wel of niet verder gaan met de kandidaat. Bij een positief advies staan zij als het ware borg voor de kandidaat. In de Loge wordt gestemd of iedereen dat ook een goed idee vindt. Bij een unaniem positieve stemming krijgt de kandidaat een vragenlijst toegestuurd.

Nadat de kandidaat de ingevulde vragenlijst heeft teruggestuurd, wordt er een Commissie van Onderzoek (CVO) ingesteld. Deze bestaat uit 3 leden van de Loge. Er wordt een afspraak gemaakt om naar aanleiding van de ingevulde vragenlijst een gesprek te voeren. Na dit gesprek maakt elk van de leden van de CVO een anoniem verslag. Deze verslagen worden voorgelezen en wederom wordt er binnen de Loge gestemd over het wel of niet toelaten van de nieuwe kandidaat. Wordt er door iedereen positief gestemd dan krijgt de kandidaat een uitnodiging voor de Inwijding tot Leerling Vrijmetselaar.

Waarom passen wij deze uitgebreide procedure toe? We zijn gezamenlijk op reis. Dit gezamenlijk op weg zijn vormt een wezenlijk onderdeel van het bereiken van ons doel, waarbij voorop staat dat iedereen een individueel doel heeft. Het gaat vooral om het samen onderweg zijn en niet zozeer om het daadwerkelijk bereiken van het einddoel… Essentieel voor het samen op reis gaan is een passende samenstelling van ons reisgezelschap. Tijdens onze reis zijn we er voor elkaar en doen we wat nodig is om de reis soepel te laten verlopen. Dat betekent niet rustig blijven zitten en zien waar je gebracht wordt – het betekent actief meedenken en meewerken aan het reisplan. Het draait om het uitvoeren van het reisplan en natuurlijk ook om het genieten van de vergezichten onderweg, de ontmoetingen, het ervaren en het doorvoelen van het rituaal, kortom het onderweg zijn naar… Als u wilt weten hoe het is om daadwerkelijk aan het werk te gaan als Vrijmetselaar, stap dan in of op en ervaar het met ons.

Tot spoedig!

MEE OP REIS – LINK